Eldorado Park en die vals belofte van El Dorado

'N MITIESE PARADYS

Eldorado Park en die vals belofte van El Dorado

Dit dui op ’n bepaalde wreedheid om ’n gemeenskap wat reeds deur vermenging en rassisme se geneigdheid tot die ontkiesering van die onsuiweres ontwrig is, onder dwang na ’n plek met die naam Eldorado Park te verskuif, skryf ISMAIL LAGARDIEN.

DIE video’s was onthutsend. ’n Ry wit kruise wat met kolle rooi verf gemerk en in ’n ry geplant is, en met ’n droewige geweeklaag gepaard gegaan het. Elke kruis is vir iemand wat gesterf het in die geweld wat deur bendes en dwelmsmokkelary veroorsaak is. 

Hierdie is die tonele wat in November 2022 op my sosialemedia-nuusvoer geflits het; tonele van die Eldorado Park wat ek sedert die einde van die 1960’s ken en oor die afgelope twee of drie dekades meer algemeen geword het. Dit is die tonele van die wrakstukke van ’n gemeenskap wat soms as basters beskryf is, ander kere as gemeng, as oorblyfsels; die kinders wat gebore is nadat setlaar-kolonialiste inheemse vroue verkrag het – kleurlinge, ander, kreole, hibriede. 

Ander het nog altyd vir ons ’n naam, ’n geskiedenis gegee. Oor die land heen en in my tuiste, Eldorado Park, is ons die erfgename wat gevoeg gaan word by diegene wat gesterf het in die najaag van die skatte van die mitiese paradys van El Dorado...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.