Die dag toe ek vir my ’n wapen gekoop het

SKOKTERAPIE

Die dag toe ek vir my ’n wapen gekoop het

ANNELIESE BURGESS was moeg daarvoor om bang te wees vir mans. Om konstant hiper-waaksaam te wees. Om oor haar skouer te kyk terwyl sy op die wandelpaadjies en strande in die Oos-Kaap stap. Toe gaan sy na ’n wapenwinkel toe.

EK druk die swaar veiligheidshek oop. Target Line is ’n vuurwapenwinkel en skietbaan in ’n gehawende deel van Oos-Londen. Rye op rye blink wapens: jaggewere, haelgewere en pistole. Maar ook visstokke en katrolle en jagtoebehore. Camo-baadjies, teleskope, nagsig. Die lae beligting dra by tot ’n grotagtige atmosfeer.

“Hoe help ons?” vra die man in ’n jagbaadjie van agter die toonbank.

“Ek is moeg om bang te wees,” sê ek...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.