Handevashou is die jongste gevoelige onderwerp

DIE TIKTOK-GRUWELVERTONING

Handevashou is die jongste gevoelige onderwerp

In my grootwordjare was daar niks ongewoons aan seuns wat hande vasgehou het as ’n teken van vriendskap, bemoediging en solidariteit nie. Maar dis nog ’n gewoonte wat deur Westerse idees van manlikheid bedreig word, skryf ISMAIL LAGARDIEN.

EK het onlangs ’n enkele kommentaar op TikTok geplaas, ’n sosiale platform wat ek nog nie op enige beduidende manier gebruik het nie. Ek het Facebook jare gelede verlaat omdat dit soos die filter van ’n rioolstelsel geword het; dit het al die nare goed van menslike aktiwiteite opgevang. Ek is weg by Twitter voordat dit X geword het, weens beledigings en dreigemente van ons gunstelingrevolusionêre. En dié week het ek van Threads weggestap, want ek kan regtig nie gepla wees met sommige mense se menings nie. Om dit selfs net te oorweeg is nie die moeite werd nie.

Ek kry dit nie altyd reg nie, maar sommige skrywers en intellektuele is so verbeeldingloos, voorspelbaar en seker van hul saak dat wat hulle skryf langdradig en vervelig is. Dit is sonder uitsondering moontlik om te weet aan watter kant van enige kwessie hulle sal staan of watter mening hulle sal verdedig. Daar’s ’n ideologiese komponent wat uitputtend is en daaraan grens om self uitgeput te wees.

Ek het Instagram meer as ’n dekade gelede begin gebruik, want fotografie was en is steeds ’n groot deel van my lewe. Maar Instagram raak ook nou onguur. En TikTok word selfs ’n gruwelvertoning. Ek’s nie seker hoe die algoritme tot die gevolgtrekking gekom het dat ek in ontkenning van die Joodse volksmoord belangstel nie. Een geval wat gereeld opduik, word ondersteun deur iemand wat hom of haar as ’n “Rhodesian” selfidentifiseer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.