In ’n fliek sou Rick Turner se gesin afsluiting gevind het

DIE REALITEIT VAN MOORD

In ’n fliek sou Rick Turner se gesin afsluiting gevind het

Terwyl sy 'n rolprent in Athene geskiet het, het JANN TURNER verneem dat 'n voormalige apartheidsveiligheidspolisieman getuig het oor die aand in 1978 toe haar pa vermoor is. Dit is die eerste aanduiding in vier en veertig jaar van wie moontlik verantwoordelik sou kon gewees vir haar pa se sluipmoord.

  • 29 Maart 2024
  • Vrye Denker
  • 13 min om te lees
  • artikel 2 van 26
  • Jann Turner

NUUS van die verrassingsgetuie en sy skokgetuienis het my per SMS bereik. Ek was in Athene, in die middel van 'n skietgeveg, met die telefoon wat aanhoudend in my sak gegons het. Gedurende 'n tussenpose het ek na die boodskap gekyk en 'n skakel na 'n nuusberig oopgemaak. 'n Voormalige veiligheidspolisieman, wat in 'n onverwante saak getuig het, het onder eed in die hooggeregshof in Pietermaritzburg gesê hy was 'n lid van die 24/7-toesigdetail van my pa se huis. En dat hy die aand wat my pa vermoor is, beveel is om van diens af te gaan.

44 jaar het verloop tussen daardie nag en die dag waarop hierdie ou man besluit het om sy storie te vertel. 44 jaar en ontelbare ondersoeke, appèlle, vals leidrade en vals hoop. 44 jaar. En nou hierdie.

En ek was hier, vasgedruk teen die muur in 'n donker hoek van hierdie semi-verlate gebou in Athene waar ek so pas 'n polisieman vermoor het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.