Die ANC se tyd is om, maar wie kan oorneem?

TUSSEN TWEE VURE

Die ANC se tyd is om, maar wie kan oorneem?

Dis maklik om te sien dat die regerende party se tyd en geloofwaardigheid opgeraak het. Dis veel moeiliker om te bepaal wie gereed is om die leisels oor te neem, skryf ISMAIL LAGARDIEN.

FEITLIK niemand, buiten ’n paar kaartdraende lede of mense wat hoed in die hand wag, glo die ANC moet ná die verkiesing in Mei die meerderheidsparty wees en Suid-Afrika lei nie. Dis waarskynlik ’n goeie ding, veral vir dié van ons wat op grond van getuienis, beleid en ideologiese voorkeure besluite neem. ’n Duidelike probleem is dat daar wat getalle betref geen lewensvatbare alternatief is nie. Volgens beleid, wat 'n mens net subjektief kan lees, staan ​​die ANC steeds uit en op sy eie.

Ek moet vinnig byvoeg dat goeie beleid betekenisloos is sonder implementering of sterk, etiese fondamente en praktyk; en wanneer die staat gekenmerk word deur korrupsie en wanbestuur, baantjies vir boeties, verdeling van geregtigheid (sommiges glo hulle verdien meer as ander), onbevoegdheid en ’n gebrek aan professionaliteit.

Op grond van die ANC se prestasierekord sedert 2008/'09 moet die party uit die regeringsbanke verwyder word. Dis nie nodig om die data na te gaan nie – dis duidelik te siene vir almal. Die land is slegter daaraan toe as wat dit was voordat Jacob Zuma en vriende die leisels oorgeneem het. Ons wil ekonomiese uitbreiding en groei hê met regverdige en billike verdeling (befondsing van onderwys, werk, gesondheidsorg en behuising), en Suid-Afrika was goed op pad daarheen tydens die Thabo Mbeki-presidentskap. Onder Zuma het die land ’n kleptokrasie geword. Welvaart en geleenthede is weggekalwe en staatsbeheerde ondernemings het in wanfunksionering, wanbestuur en knoeiery verval...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.