Die wilde reis van Willa Boezak: teoloog, taalstryder en...

VIERING NÁ 25 JAAR

Die wilde reis van Willa Boezak: teoloog, taalstryder en Khoi-San-hoofman

Dr. Willa Boezak is 'n teoloog en taalaktivis wat die Psalms in Kaaps vertaal en 'n boek oor die Khoi-San-geloof geskryf het. ANNELIESE BURGESS het met hom gesels oor sy passie vir sy taal, en sy hartstog oor die storie van sy komvandaan.

SY liefde vir Afrikaans lê diep gewortel, in sy kinderjare op Somerset-Wes waar hy grootgeword het as die jongste van agt kinders in die befaamde Boezak-clan wat uiteindelik drie beroemde predikante sou oplewer – Allan, Reggie en Willa. 

“Ek het grootgeword in 'n huis waar die kerk die kern was. Alles het om die kerk gedraai. Sondagskool, Kinderbond, Jeugvereniging, Jeugbrigade … daar was bitter min Engels," onthou hy.

“Afrikaanse kerke, Afrikaanse gemeenskap en Afrikaanse literatuur. Ek was versot op Trompie en sy boksembende. Vandag sou ou Blikkies miskien 'n Moslem-seuntjie gewees het en die ander een sommer 'n bruin laaitie – saam met Trompie, die Afrikaner-seun." Dr. Boezak lag nou, maar die storie kan net sowel 'n metafoor wees vir die uitsluiting waarvan hy oor die dekades begin bewus raak het – soos 'n klippie in die skoen...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.