Duitse tjek soos bok op ’n klipaltaar in Windhoek?

NAMIBIESE VOLKSMOORD, DUITSE SKULD

Duitse tjek soos bok op ’n klipaltaar in Windhoek?

Is Duitsland se erkenning van sy aandeel aan menseslagting in en sy skenking van biljoene aan Namibië ’n moderne weergawe van ’n rituele offer om te keer dat die eertydse ‘empire’ gewelddadig sal terugslaan en om die Duitsers witter as sneeu te was, wonder CAS WEPENER. Hy bekyk ’n paar offerteorieë.

DIE menseslagting in Namibië waartydens duisende Namas en Herero’s tussen 1904 en 1908 doodgemaak is, haal tans weer die nuus.

Duitsland het ná meer as ’n eeu om verskoning gevra en $1.3 biljoen aan Namibië geskenk. Die geld is geoormerk vir volhoubare ontwikkeling oor die volgende 30 jaar. Volgens die media het die Duitsers dit baie spesifiek en omsigtig as sodanig bewoord, naamlik dat die geld vir volhoubare ontwikkeling is.

Die debatte oor Duitsland se erkenning van ’n volksmoord op die Herero- en Nama-mense en die skenking woed steeds. Enkele dae gelede nog is berig oor betogers buite die parlement in Windhoek waar die debat oor die aanbod gevoer word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.