SA Poskantoor: Hoe die kierankies gebraai het

POSKANTOOR

SA Poskantoor: Hoe die kierankies gebraai het

Dieselfde storie, dieselfde afskuwelike bestuur, dieselfde gekla oor ‘uitdagings’, dieselfde ‘reddingsboei’-taal wat sinoniem geword het met ’n sakeplan in staatsbesit in Suid-Afrika. Maar die Poskantoor is eintlik ’n spesiale geval omdat ’n omkeerstrategie vier jaar gelede begin vrugte dra het. Die regering het nie gehou van die idees van die uitvoerende hoof nie; dus het Mark Barnes bedank. En nou het die regering ’n nuwe plan, behalwe dat dit nie nuut is nie – dit is grootliks wat Barnes vier jaar gelede gesê het moet gebeur, skryf ANNELIESE BURGESS.

DIE Suid-Afrikaanse Poskantoor (SAPK) is in Februarie onder voorlopige likwidasie geplaas nadat ’n verhuurder dié instelling weens onbetaalde huurgeld hof toe gesleep het.

Die Poskantoor se mees onlangse finansiële state toon dat skuldeisers meer as R4,4 biljoen geskuld word. En die skuld oorskry die bates met meer as R4 biljoen. Dit beteken dat dit tegnies insolvent is. (Ofskoon die Poskantoor sedertdien hierdie spesifieke maatskappy betaal het en aangedui het dat vir ’n opheffing van die likwidasiebevel gevra gaan word, is daar baie ander skuldeisers.)

Ná die hofbevel het die DA gesê die Poskantoor was “’n bodemlose put" en dat likwidasie die laaste strooi kan wees vir “een van die swaks bestuurde entiteite in die kommunikasiedepartement”. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.