ARGIEF | Brekfis in-die-bed

FYNPROE

ARGIEF | Brekfis in-die-bed

Brekfis wat iemand vir jou in die bed bring, is ’n groot saligheid, skryf NETTIE PIKEUR in Vrye Weekblad van 5 April 1991. Veral wanneer die somer verby is.

LAAS Sondagoggend was die somer verby. Dis herfs, en strandstap hou niks meer bekoring in nie. Ons sprei liewe vriendin Renee se enorme seegroen sybokhaarkombers oor die bed, en dra die resepte aan haar nagedagtenis op.

Nou begin die dae vir ontbyt in die bed. Jy leun terug teen die spierwit kussings wat jou oumagrootjie met die hand omboor het, neem ’n slukkie Earl Grey uit ’n Minton-koppie, en wag dat iemand die bamboesskinkbord met sy fyn lappie inbring. Daarop is ’n saggekookte eier, roosterbrood, vars lemoensap en dieprooi deurskynende kweperkonfyt (landbouskougehalte).

Brekfis wat iemand vir jou in die bed bring, is salig. Eweneens is omtrent niks so troosteloos soos wanneer jy self moet opstaan om te gaan Marmite-toast maak en dit op ’n ou gekraakte hotelbord bed toe bring nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.