Ons bielie van ’n speellys

'N MAGDOM MUSIEK

Ons bielie van ’n speellys

KERNEELS BREYTENBACH laat waai met die moeder van all playlists, saamgestel vir elke denkbare soort musieksmaak.

LAAT ek jou vertel van my eerste playlist. In die dae voor ordentlike karradio’s het my pa die Breytenbachs in sy Borgward geboender en dan het ons afgesit Margate toe van Alberton af. Dit was boring verby. 

Maar Neelsie had ’n plan. Ek het al my eerste LP’s (langspeelplate) gekoop gehad en het die goed van voor tot agter geken. Daar sit ek dan in die kar, speel die musiek op die draaitafel van my binnekop en sing die liedjies een vir een. Met my binnestem natuurlik. 

LP’s was selde langer as 35 minute se musiek. Teen die tyd dat ons in Margate aangekom het, het ek al na Rubber Soul, Help!, Beatles for Sale, Out Of Our Heads, December’s Children, Aftermath, Summer Days (And Summer Nights!!), The Beach Boys Today! en All Summer Long geluister. Beatles, Stones en Beach Boys. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.