Die kind en die aasvoël, die fotograaf en sy demone

POSKAART VAN 1994

Die kind en die aasvoël, die fotograaf en sy demone

Kevin Carter se Soedan-foto van 1993, The Vulture and the Little Girl, het verontwaardigde etiese gesprekke ontlok en in sy leefstyl het hy die Viëtnam-oorlog se stroomop-fotojoernaliste geëggo. Dertig jaar ná die Pulitzerpryswenner se dood, onthou GUY OLIVER wat gebeur het.

ASOF sy in ’n empatievakuum was, minagtend soos ’n moederowerste wat uit die hoogte praat, stap die doktorale student van die Universiteit van Cambridge geïrriteerd deur die akademici se 18de-eeuse cottage en sê met ’n vinnige swaai van haar kop: “Ek het oor die radio gehoor die een of ander Suid-Afrikaanse fotograaf het homself om die lewe gebring. Ken jy hom dalk?”

Haar partner, die rede vir die besoek, wals haar by die voordeur uit, sonder om tot die makabere, koggelende aanmerking by te dra. Sy praat oor koeitjies en kalfies om die ongemak van die situasie te omseil, voordat sy na 'n radio gryp om die naam van die afgestorwe fotograaf in die volgende nuusbulletin te kry.

Vyftien minute se wag bevestig die identiteit, wat reeds bekend was. Die fotograaf Kevin Carter het al ’n paar maande tevore sy selfdoodvoorneme bekendgemaak – op 18 April 1994, om presies te wees, te midde van ’n aaklige bewind se laaste dae...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.