’n Queer en krom memoires: ‘Wie moet jou bad?’

BOEKUITTREKSEL

’n Queer en krom memoires: ‘Wie moet jou bad?’

Nadat ons al lank daarna uitsien, het die kunstenaar, fotograaf en gender-aktivis ROBERT HAMBLIN se memoires pas verskyn, met die titel Robert: A Queer and Crooked Memoir for the not so Straight and Narrow. In hierdie uittreksel – in Afrikaans vertaal – het hy pas sy pa uit die hospitaal gaan haal waar hy verwaarloos word vanweë die vrees en stigma wat aan vigslyers kleef. En dis badtyd.

“EK kan myself nie bad nie.”

Hy sit op die rand van die bed, dieselfde bed waar hy baie ander manslywe in sy arms gehou het. Hy kan hom skaars regop hou en dit lyk of dit help om aan die matras te klou. Sy voete is kaal en raak skaars aan die mat. Hy sê sy sole is seer. Sy kaal knieë lyk enorm, gestroop van vlees, reusagtige sfere wat die been en vel van sy bo- en onderbene aanmekaar verbind.

“Wie moet jou bad?” Ek staan in die deur van sy slaapkamer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X