Mens mág nog dig oor jou kat en ’n bos blomme

KLEIN BLOU VOËLTJIE VAN GELUK

Mens mág nog dig oor jou kat en ’n bos blomme

Skuins ná middernag, Maandagmôre. Die nag is vol gedagtes en DEBORAH STEINMAIR lê wakker. Sy wonder wie mag skryf.

DIE waaier ruis soos ’n warrelwind. Ek laat die kussing vloer toe val soos ’n bladsy uit die tikmasjien toe ek jonk was. Ek reik na ’n droër, koeler een. Neffens die bed lê altyd kussings, hopies boeke, stapels papiere, selfoon, skootrekenaar.

In die donker skoorvoet ek 'n ingewikkelde eierdans badkamer toe. Ek trap lig en hoog en voel ek iets sag onder my voet, systap ek drasties – die kat drapeer hom ook graag soos 'n leeuvel op voetsoolvlak.

Die nag is vol gedagtes. Idees en metafore flits en doof uit soos sterrereën. Ek maak kopnotas, maar hulle vervaag soos letters in nat sand. Sit oplaas maar regop en reik na die laptop...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.